19/12/12

Aquestes monedes alternatives revitalitzen territoris amb alts nivells de desocupació i donen liquiditat a pimes locals...



REGALA ECOSOLS 
REGALA ECONOMIA SOLIDÀRIA

Després de la presentació pública de l’ecosol , durant la “ I Fira d’Economia Solidària de Catalunya els dies 27 i 28 d’octubre, ara la Xarxa d’Economia Solidària (XES) inicia la promoció d’aquesta moneda social per mitjà de la campanya Regala ecosols ”.

Com el seu nom indica, “ Regala ecosols ” és una campanya per promoure que, aquestes festes, les persones facin un obsequi original, un regal solidari, alternatiu i de consum responsable: comprar ecosols i regalar-los. Amb aquests, qui els rep podrà adquirir productes i serveis de l’economia solidària, o fins i tot guardar-los com a bitllets de col•lecció.

Els ecosols tenen dos formats, el tradicional de bitllet (n’hi ha de 1, 2, 5 i 10 ecosols) i l’electrònic o digital. Amb aquests, la persona obsequiada pot comprar els productes i serveis que apareixen al portal www.mercatsocial.cat . La compra es pot fer de manera presencial, però també electrònicament des d’aquest mateix portal. S’hi pot adquirir des de productes alimentaris ecològics fins a massatges, passant per articles d’artesania de comerç just.

L’objectiu d’aquesta campanya que ara engega la Xarxa d’Economia Solidària és difondre l’ús d’aquesta moneda social i pròpia, ja que ajudarà a fidelitzar els intercanvis comercials dins el sector, així com incentivar-los entre aquest i els consumidors que practiquen la compra responsable.

Es calcula que hi ha unes 2.500 monedes socials arreu del món. En períodes de crisi com l’actual, aquestes monedes alternatives revitalitzen territoris amb alts nivells de desocupació i donen liquiditat a pimes locals, així com a cooperatives i altres empreses de l’economia solidària.

Si desitgeu més informació sobre com formar part d’aquesta campanya, poseu-vos en contacte amb nosaltres el més aviat possible escrivint-nos a mercatecosol@xes.cat.

Xarxa d’Economia Solidària
www.xes.cat
Ens podreu seguir i participar a:
www.regalaecosols.org
www.facebook.com/regalaecosols
@regalaecosols

Seguiment hastag campanya nadal: #regalaecosols #ecosolsaquisi


No hay comentarios: