25/6/12

Disposar-se a noves concepcions, confiar en la vida!


ENFRONTANT ELS CANVIS

Quan una cosa s'acaba, costa adonar-se’n, costa acceptar-ho i el més difícil de tot és estar-ne segur. No hi ha certesa absoluta. No és blanc o negre. Hi ha molts aspectes aprofitables envoltats pels motius que donen peu a la desfeta. Ens acostumem a la rutina de la vida i això dificulta molt prendre decisions fermes i encertades.

Una vegada presa la millor decisió, que mai és la més fàcil, mirem d'alleugir-la amb accions puntuals per mirar de mantenir allò que sembla que es pot aprofitar, però quan una part del plat s'ha florit, el conjunt es veu afectat i encara que dolgui cal desfer-se de tot. Treure la part malmesa no dona per bona a la resta, tot ell perd l’atractiu i es rebutja al complet

Sembla que el que toca és fer-ho ben fet, a fons, per donar opció a una veritable renovació que en pugui sortir. Cal triar, cal deixar anar una cosa per a estar disponible per a una altra. Som en època de canvis, de canvis radicals i a primera vista inversemblants. Som davant una mutació general on, o canvies, o et canvien.

Les coses no s'acaben de sobte. Es van covant fins que es manifesten. Les persones canviem per fora i per dins. La percepció de les coses evoluciona al so dels temps actuals que ho te tot entregirat. L'estructura social i vital està sotmesa a un  procés de renovació total davant l'esgotament dels mètodes emprats fins ara.
Es diuen moltes coses, s'escriuen molts presagis apocalíptics. No sé on ens abocaran els propers temps però el que sembla clar és que l'actual estil de vida està periclitat. Ens calen nous plantejaments, noves estructures, autèntiques relacions humanes. S'ha acabat la comoditat mental. Ens cal renunciar a vells esquemes i obrir-nos a noves possibilitats.

La torrentada que s'acosta fa dies que fa sentir la seva remor. Davant d'un allau no s'hi pot oposar resistència. Si no es pot esquivar el millor es deixar-se endur i confiar en que a un lloc o altre t'abocarà. Serà llavors quan es podrà fer balanç i veure amb que es compta per anar cap allà on sembli millor d'anar.

No serveix de res fer "previsions" per que el que hagi de venir serà ben diferent del que hi ha ara i per tant no podem enfrontar-nos-hi amb les eines actuals. Aquest és el principal repte: Canviar de mentalitat, disposar-se a noves concepcions, confiar en la vida!

Personalment, confio en la meva ànima, en la vida, que sento que em guia. Al cap i a la fi el meu JO autèntic és la meva ànima. Qui experimenta els sotracs del dia a dia és el jo de fora", el "gallet presumit" que quan s'ha d'enfrontar als continus dilemes de la vida s'encongeix interiorment, s'omple de dubtes, remordiments i desorientació.

Tot s'esdevé de manera perfecte encara que no ho entenguem. Si ho entenguéssim tot ja no foren canvis,ni experiències, ni, en definitiva, evolució.

Joan Martí
elcamidelavida@gmail.com          

__________________________________________________________________


ENFRENTRANDO LOS CAMBIOS


Cuando algo se acaba, cuesta darse cuenta, cuesta aceptarlo y lo más difícil de todo es estar seguro. No hay certeza absoluta. No es blanco o negro. Hay muchos aspectos aprovechables rodeados por los motivos que han dado pie a la debacle. Nos acostumbramos a la rutina de la vida y eso dificulta mucho tomar decisiones firmes y acertadas.

Una vez tomada la mejor decisión, que nunca es la más fácil, tratamos de aliviarla con acciones puntuales para tratar de mantener lo que parece que se puede aprovechar, pero cuando una parte del plato ha enmohecido, el conjunto se ve afectado y aunque duela hay que deshacerse de todo. Quitar la parte deteriorada no da por bueno el resto, todo él pierde su atractivo y se rechaza por completo

Parece que lo que toca es hacerlo bien, a fondo, para dar opción a una verdadera renovación que pueda presentarse. Hay que elegir, hay que soltar una cosa para estar disponible para otra. Estamos en época de cambios, de cambios radicales y a primera vista inverosímiles. Estamos ante una mutación general donde, o cambias, o te cambian.

Las cosas no se acaban de repente. Se incuban hasta que se manifiestan. Las personas cambiamos por fuera y por dentro. La percepción de las cosas evoluciona al son de los tiempos actuales que lo tiene todo trastornado. La estructura social y vital está sometida a un proceso de renovación total ante el agotamiento de los métodos empleados hasta ahora.

Se dicen muchas cosas, se escriben muchos presagios apocalípticos. No sé dónde nos abocarán los próximos tiempos pero lo que parece claro es que el actual estilo de vida está periclitado. Necesitamos nuevos planteamientos, nuevas estructuras, auténticas relaciones humanas. Se acabó la comodidad mental. Necesitamos renunciar a viejos esquemas y abrirnos a nuevas posibilidades.

El torrente que se acerca hace días que hace sentir su rumor. Ante un alud no se puede oponer resistencia. Si no se puede esquivar lo mejor es dejarse llevar y confiar en que en un lugar u otro te abocará. Será entonces cuando se podrá hacer balance y ver con que se cuenta para ir hacia donde parezca mejor ir.

No sirve de nada hacer "previsiones" por que lo que tenga que venir será bien distinto de lo que hay ahora y por tanto no podemos enfrentarnos a ello con las herramientas actuales. Este es el principal reto: Cambiar de mentalidad, disponerse a nuevas concepciones, confiar en la vida!

Personalmente, confío en mi alma, en la vida, que siento que me guía. Al fin y al cabo mi YO auténtico es mi alma. Quien experimenta las sacudidas del día a día es el yo de fuera, el "gallito presumido" que cuando tiene que enfrentar los continuos dilemas de la vida se encoge interiormente, se llena de dudas, remordimientos y desorientación.

Todo ocurre de manera perfecta aunque no lo entendamos. Si lo entendiéramos todo ya no serían cambios, ni experiencias, ni, en definitiva, evolución.

Joan Martí
elcamidelavida@gmail.com

No hay comentarios: