12/11/10

UNA SORPRENENT INICIATIVA

ESCONS EN BLANC: Una manera original i efectiva de protestar contra la classe política 

Sempre he dit que Catalunya és l'avantguarda d'Espanya i alhora la més espanyola de totes les regions. Sé que molts, especialment entre els mateixos catalans no pensen així, però, la cultura i tradicions catalanes, la idiosincràsia i l'amor a la terra i la rauxa amb que la defensen entren en els valors de més soca i arrel que s'imputen a Espanya i els hispans, siguin aquests de la regió que siguin. D'altra banda, la frontera amb França, la sortida al mar i el fet de ser pas obligat per abandonar per terra la península Ibèrica des de l'orient i sud, fan de Catalunya una terra privilegiada, autèntica punta de llança, tant pel bo com pel dolent.

- És per això que em va alarmar molt quan vaig llegir la notícia que ni més ni menys que un 25% de l'electorat català és absolutament indiferent a la política, fins a tal extrem que els era igual que hi hagués una dictadura novament, si això passa avui a Catalunya, demà inevitablement passarà a tot Espanya, amb el consegüent perjudici econòmic i moral per a tots i el risc de perdre la nostra llibertat.

- La saturació, el fàstic, la disconformitat ciutadana amb el nostres "polítics" ha calat molt profund en la nostra societat, a dia d'avui es pot dir que només els fanàtics i els mesells encara creuen en la nostra "democràcia" i els nostres representants: Una important capa de la població -més important i voluminosa a mesura que passa el temps- és cada dia més reticent al nostre sistema de govern, al joc dels polítics que fan la seva tasca d'esquena al desig del poble i moltes vegades saltant-se les seves pròpies normes, a la corrupció generalitzada, als malbarataments de diners a subvencionar associacions, grups afins, premsa i televisió, etc., al sistema electoral desigual, als tripijocs i decisions en despatxos, al mercadeig de càrrecs i resolucions, a la manipulació d'institucions com la justícia, la policia, l'exèrcit, l'ensenyament, la sanitat ... A l'incompliment dels seus programes electorals, en atendre els seus propis interessos, en gastar mitjans i esforços en "batalles" i idees del passat perquè són les que justifiquen la mera existència d'alguns partits ... En resum, cada vegada més ciutadans estan més que farts d'una classe política que governa i "juga" amb les seves pròpies normes i d'esquena al poble, de tal manera que poc importa que votis aquest o aquell, perquè en el fons el que s’hi cou és una trama d'interessos i mercadeig, d’"intercanvi de cromos" que fa inútil intentar diferenciar els uns dels altres.

- Per això m'ha sorprès i molt gratament una nova iniciativa ciutadana provinent de Catalunya: Votar a una associació o grup de ciutadans que per endavant RENUNCIEN A OCUPAR EL ESCÓ, A COBRAR ELS SEUS SOUS I LES SUBVENCIONS CORRESPONENTS. Això té dos efectes a quin més letal en els nostres polítics: Cada escó assignat a aquest grup és un escó menys que ocupen ells i uns diners que ens estalviem tots.

- S'imaginen un Parlament ocupat per la meitat dels diputats i en el qual permanentment l'altra meitat dels escons queda buit com a senyal inequívoca de la protesta ciutadana davant d'uns "senyors" incapaços de governar, de donar-nos exemple, d’il•lusionar ... En definitiva, de fer bé la seva feina. L'imaginen vostès?

- Reconec que aquesta idea està en la mateixa línia del que jo defenso: No votar, ni tan sols en blanc, abstenir-se senzillament. Però aquesta és millor encara, perquè la meva no impedeix que els parlamentaris ocupin els seus escons i que la protesta ciutadana quedi com a mera anècdota estadística i una velada advertència, però que amb el pas dels mesos s'oblidaria o quedaria en sordina. Aquesta iniciativa té l'avantatge que el record del "cabreig" ciutadà és constant i representatiu per l'absència del diputat de torn, i a més d'això ens estalviaríem el sou i la dietes i altres prebendes que ostenta el càrrec.

- En fi, jo només li veig dos inconvenients: 1 / De moment i pel que sembla és només per a Catalunya ". 2 / Organitzar un grup ciutadà, donar-se d'alta com a associació o partit, presentar-se a les eleccions i al final renunciar a l'escó, és una tasca àrdua i difícil, requereix coordinació, publicitat i esforç. Però és factible quan un grup de ciutadans es posin d'acord en això!, coses molt més difícils s'han vist!

- Jo de moment els desitjo la millor de les sorts, que triomfin en aquesta iniciativa a Catalunya i que la exportin a la resta d'Espanya. Això només ho arreglem sense ells, això ha de canviar, aquest joc entre partits d'esquena al poble s'ha d'acabar, aquest malbaratament de mitjans i d'ideals, aquests interessos que només afecten la classe política i en poc o res al poble al qui l'únic que se li permet és votar per després pagar i callar, ha d'acabar.

- Sort amics en aquesta iniciativa i tant de bo la pugueu posar en pràctica a tot Espanya!

por AK02TIGER02
Rebelión Ciudadana, texto original: http://ak02tiger02.obolog.com/rebelion-ciudadana-escanos-blanco-otra-manera-original-efectiva-979623

No hay comentarios: