2/11/10

ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Escons en Blanc - Ciudadanos en Blanco

Present a les quatre circumscripcions catalanes en les eleccions del proper 28 de Novembre.

Escons en Blanc – Ciudadanos en Blanco
vol fer arribar al proper Parlament de Catalunya el descontentament dels catalans davant la política

EB-Cenb reivindica la computació i representativitat del vot en Blanc.
Els diputats electes de EB-Cenb deixaran buits els escons al Parlament

Barcelona, 1 de Novembre de 2010. Una nova força política pot ser determinant en l’equilibri de forces del nou Parlament de Catalunya que sortirà de les eleccions del proper diumenge 28 de Novembre. Es tracta de Escons en Blanc–Ciudadanos en Blanco (EB-Cenb), una coalició que vol fer-se ressò del rebuig i cansament que la política i els polítics han ocasionat a la ciutadania al llarg d´aquesta darrera dècada.

ENTRADES RELACIONADES:


PERSPECTIVES:

Les darreres enquestes publicades donen al Vot en Blanc uns resultats dins una forquilla del 5-7% dels vots emesos, la qual cosa vol dir que el Vot en Blanc pot representar la tercera força política a Catalunya, però sense representació al Parlament. D´altra banda, la participació en aquestes eleccions superarà per poc el 50%, prova més que suficient del descontent dels catalans a que fa referència el titular. La gent d´Escons en Blanc-Ciudadanos en Blanco volen fer realitat aquesta força civil donant-li visibilitat deixant el seus escons biuts, sense cobrar un euro i renunciant a la vida parlamentària, a fi de plantejar seriosament un canvi de la Llei Electoral per a fer COMPUTABLE el vot en blanc i els seus resultats traduir-los en escons buits automàticament i per Llei.


A EB-CenB tenen la convicció que amb d´aquesta manera s’assumeixen dos objectius bàsics de la democràcia: la representació real de l´electorat que no se sent representat per cap partit ni candidat i exercir un control democràtic sobre la proliferació dels politics professionals que un cop han sortit electes només pensen en les properes eleccions per a repetir i pujar posicions a les llistes dels seus respectius partits.

QUI FORMA EB-Cenb

Som una coalició formada per dos partits, Escons en Blanc i Ciudadanos en Blanco, formats als inicis de la dècada i amb prou decisió i perseverança com per a assumir els compromisos de la voluntat popular, si així ho decideixen els electors.

Escons en Blanc té un particular desig de canviar la Llei Electoral a Catalunya, mentre que Ciudadanos en Blanco assumeix aquesta responsabilitat a tot l´Estat.

Amb el mateix objectiu totes dues formacions, concorren a les eleccions del 28-N amb la voluntat i compromís d´afrontar també plegats les municipals de Maig´2011 i les properes eleccions generals.

QUIN ÉS EL SEU PROGRAMA:

Com a punt únic, la modificació de la Llei Electoral per a fer que el Vot en Blanc compti com un partit més, i els seus resultats es tradueixin, per Llei, en escons vuits. Res més.

QUÈ FARÀ SI SURT ELEGIT:

Els diputats electes que es presenten per EB-CenB prenen el compromís davant la voluntat popular de NO ocupar el seu escó, deixant-lo buit el màxim de temps possible com per a no perdre l´escó en favor d´altres partits politics. També tenen l´obligació de rebutjar el diners que puguin comportar el càrrec, i NO faran vida parlamentària en cap moment.

CAMPANYA ELECTORAL

Partint del concepte de NO agafar cap diner segons la Llei de Finançament dels Partits Polítics i Despeses Electorals, tenim el desavantatge que com no pensem cobrar, tampoc podem gastar ... així que ens posem en mans del boca-a-boca, la bona voluntat dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, molt importants aquestes darreres, que poden donar-nos el punch que necessitem per a obtenir representació al Parlament.

Barcelona serà on farem la major part dels actes i activitats previstes, de les que informem a la gent mitjançant e-mail i xarxes socials, ja que no ens arriben els diners per a posar anuncis a la premsa, ni cunyes a la ràdio o TV.

A la resta del territori, confiem en les mateixes eines.

EL VOT EN BLANC A LA RESTA DEL MÓN

¿Som els únics bojos del planeta Terra amb aquest somni? Noooo, per sort hi ha un munt de gent arreu el món lluitant pel reconeixement i valoració del vot en blanc i per a que tingui la seva representació :

A nivell europeu, per a concórrer a les Eleccions Europees hi a la gent de http://www.cevb.org/  Citoyens Européens pour le Vot en Blanc. Les darreres eleccions europeas, Ciudadanos en Blanco va obtenir 40.000 vots a nivell de tot l'Estat, insuficients per fer fora a cap "eurodiputado"

A França: tenen el Parti du Vot en Blanc (http://www.partiblanc.fr/ ) i una associació promotora i reivindicativa http://www.vote-blanc.org/

A Bèlgica tenim el moviment BLANCO en procés de formació.

A Dinamarca, com al cas anterior, tenim el moviment Blankness.

Anglaterra té un partit en formació, http://www.protestvoteparty.org/Mainten5.asp

Irlanda no es queda enrere, amb el grup de protesta "none of the above"

Fins i tot a Bulgària es comencen a moure les coses en aquest sentit.

USA - Allà hi ha dos partits escampant el seu missatge dins d´un electorat bipartidista tradicional i que té els seus congressistes a l´abast per a plantejar les seves demandes. Tot i així hi tenim aquests col•legues:
- Voters for None amb presència a 21 Estats http://www.nota.org/
- Vote for None of Above és una plataforma de votants patrocinada pel Commitee Against the Mediocrity in Politics (CAMP), obviem les traduccions, i els podem seguir a: http://www.votenoneoftheabove.us/index.htm

A l´Argentina existeix un moviment,  http://www.respublica.org.ar/index.php/voto_en_blanco_computable , un grup de juristes que fins i tot tenen redactat el text de la modificació requerida de la Llei Electoral.

Mèxic té un partit, Vota en Blanco, lluitant contra l´abstenció massiva i el gran poder que té el P.R.I. en aquell pais: http://votaenblanco.org.mx/

A Perú, a Austràlia, a Brasil ... es comença a escampar i assumir la idea d´un vot en blanc computable, davant del descontent mundial amb els polítics contemporanis.

http://www.esconsenblanc.org/

www.ciudadanosenblanco.com/
http://www.facebook.com/group.php?gid=110379029015757

No hay comentarios: