30/11/10

BANCOCRÀCIA vs DEMOCRÀCIA

Arriba la Bancocràcia,
diguem adéu a la Democràcia
23.11.2010 

Una Bancocràcia, aquest és el món en què viurem d'ara endavant si és que ja no hi érem.

Amb tota una colla de gestors als parlaments, mitjans de comunicació, interpols, exèrcits, etc.. Per això era impensable, encara que la llei ho permetés, que 1000 okupes i gent de moviments socials postcapitalistes fossin dintre d'un ex-banc (abandonat durant 15 anys) en ple centre de BCN.

És escandalós el procés d'apropiació de les democràcies per part de la oligarquia banquera. Irlanda ja està en mans dels usurers. Ja no es poden pagar més una democràcia i queden en mans dels bancs. Una democràcia i una jove república ha estat desnonada.

Primer Amèrica Llatina, on després del desembarco dels marines, la CIA i els militars vendepatria dels 70, van desembarcar els tecnòcrates de Milton Friedman, escola de Chicago & Co, per esclavitzar i colonitzar a l'anglesa: amb crèdits impagables. La tàctica es replica arreu del mon en l'era d'or del neolliberalisme, amb el BM i l'FMI exigint mesures i desregulacions que mai s'han aplicat al Nord. Ara arriba a Europa la compra d'estats per la hiperbanca global. El neo esclavisme financer avança sense escrúpols ni oposicions.

I pensar que fa un any van ser socialistes per tres dies, quan tots els havíem de pagar amb fons públics els plats trencats de tanta usura i especulació.. Se'ns deia que eren massa grans per caure, i que sense ells no podíem seguir existint. Les societats necessitaven amos feudals per poder-se imaginar com a serfs, ja que per a això, i només per a això, hem estat educats i socialitzats com a individus passius i obedients, des de l'escola i la universitat, a l'església.

Ara ja compren estats i democràcies del Nord. Un procés inevitable amb les formes de diner corporatiu que ens governen, i la dinàmica d'un interès que creix exponencialment en cada cop menys mans.

Diguem adéu a les democràcies, arriba la plutocràcia o la bancocràcia. Una super elit financera, i no el sufragi universal, decidirà des d'ara les polítiques socials i macroeconòmiques. Aquest vídeo explica prou bé l'estafa feta sistema social. http://www.vimeo.com/15248048

¿Com posar fre a aquesta màfia institucionalitzada i recolzada pels grans grups mediàtics i la classe política professional?

Una de les formes ja la tenim clara els que estem aquí: construint alternatives autònomes i desvinculades del sistema hegemònic.

Dídac Sanchez-Costa i Larraburu
EcoXarxes i Coop Integral Catalana
___________________________________

COMENTARIS

1 - Ja que treus el tema, aprofito per fer difusió: http://www.bankrun2010.com/
s'està impulsant un "bankrun" (com la vaga de bancs de l'any passat) coordinat internacionalment, per denunciar i posar més pressió al sistema bancari, el 7 de desembre

2 - perfecte! cal vincular-ho amb això del Cantona -potser ja ho està-, que molta gent que no estava amb moviments socials, per sort o per desgràcia, han sabut del tema a través d'aquest ex-futbolista!

3 - Com tu ja saps, estic al mateix vaixell que vosaltres, i en la mateixa ruta.
Evidentment, els polítics són titelles al servei de la plutocràcia i de les grans èlits. Només els posen perquè ens creguem que són ells els que governen.Em sembla que ja hem arribat a un punt d´inflexió on ja no tenim res més a perdre. Perquè treballar per un empresari, que no et pot assegurar el sou, que et pot fotre al carrer per no res, a preu de ganga? Perquè cotitzar, si ningú no t´assegura una pensió? Perquè hipotecar-te si has d´estar tota la vida pagant, i si algun dia deixes de pagar, doncs se´t queden el pis, la casa i a sobre t´obliguen a seguir pagant? Si no em poden assegurar el sou, prefereixo treballar d´una altra manera. Em nego a hipotecarme; no vull que em posin una argolla al coll. Faig una crida a tothom per buscar noves formes de viure. Una abraçada i endavant!

4 - ES POT RETIRAR DINER DELS BANCS.
A molta gent li ve la idea de retirar tots els diners de cop i... és clar, el banc potser ens diu que no. La questió és retirar-los en petites quantitats i en diferents dates, sobretot que no siguin dates seguides.
Si per exemple, teniu algun fons estructurat (tipu pla d´estalvi a termini o similars) podeu passar aquests diners a una llibreta normal del mateix banc(la llibreta on p. exemple cobreu la nòmina, on domicilieu els rebuts,etc) i des d´aquí els podeu anar retirant en metàlic o bé si voleu els podeu passar a altres tipus de bancs (els anomenats banca ètica)
En alguns casos, el fet de retirar diners de fons estructurats, plans d´estalvi,etc. us poden dir que penalitzen, és a dir, que cobren un tant% pel fet de retirar-ho. Això preneuvos-ho com "el preu a pagar, per sortir del sistema" No freneu i tireu endavant, us asseguro que funciona.
Torno a repetir el que he dit al principi; si ho voleu retirar tot de cop, el més probable és que s´hi neguin; en canvi, si ho retireu en petites quantitats, podeu fer-ho segur. Trigarem més però probablement tenim més possibilitats d´aconseguir-ho si ho fem progressivament.
ENDAVANT I UNA ABRAÇADA!

http://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/blog/Dídac/read/20471/arriba-la-bancocrcia-diguem-adu-a-la-democracia

No hay comentarios: