11/5/10

ELS SOMNIS

L'energia que remou obstacles

Si fem cas d'aquella dita tant aclaridora que ens recorda a cau d'orella que "on hi ha un somni, hi ha un camí", el nostre horitzó personal s'eixamplarà 360º. Mirem on mirem, tot és possible. Si una cosa ens fa il.lusió només cal posar mans a l'obra. Donar-ho per fet i encaminar-nos-hi.

Quan es desperta en nosaltres aquella fal.lera per una cosa determinada, res no ens pot aturar. Si ens deixem portar per l'impuls primigeni que sentim a dins nostre ens anirem acostant a la consecució del desig de forma imparable. És una energia genuïna i potentíssima... però que nosaltres podem abortar no creient-hi.


Ningú més que un mateix és capaç de frenar una força tant poderosa com la que genera un somni, un desig il.lusionat. Per això, només un mateix pot assolir allò que vol en el fons del seu cor. Un somni és l'energia que remou tots els obstacles, que aplana el camí, que obre portes, que va guiant els passos i aclarint les idees fins arribar a la fita proposada.


No estem parlant de fantasies, ni d'utopies. Quan a dins nostre la llum d'un somni s'encén, agafa forma i ens omple de desig, tot l'univers s'atura i esguarda la nostra decisió. Acollir el nostre somni, dir "sí" al nostre somni fa que l'univers es posi en marxa amb tota la seva potència per a fer-lo realitat.

Així com una central elèctrica te acumulada energia a disposició de l'usuari a qui només li cal connectar-s'hi per a gaudir-ne, també nosaltres tenim acumulat un potencial d'energia a dins nostre que ens pot empènyer en la direcció que vulguem, només ens cal "endollar-nos-hi" i deixar que circuli sense impediments.

La nostra ment, però, fa sovint "d'interruptor" i ens desconnecta d'aquesta energia estroncant-nos els somnis. Què s'hi pot fer en aquest casos? D'entrada calmar-la. La ment reacciona sempre a la defensiva davant de quelcom nou. Cal anar cap a dins del nostre cor i refermar-nos en el nostre somni. Deixar-nos acaronar per ell, submergir-nos-hi, delectar-nos-hi...

La por al desconegut ens fa dubtar. La sensació d’inseguretat ens frena. No arribem a creure’ns capaços d’assolir allò que se’ns presenta tant estimulant, tant meravellós... i desistim abans d’intentar-ho. Val la pena però arriscar-se, superar aquest temor inicial, només per la gran satisfacció de veure que sí que és possible.

Dir “sí” al somni que ens fa bategar el cor, deixar que un somni se’ns faci realitat, és una decisió compromesa i colpidora alhora per que posa en evidencia que som nosaltres mateixos els qui produïm els miracles.

Joan Martí
12.05.10
http://espaidevidaconscient-tematiques.blogspot.com/search/label/ESPAI%20DE%20REFLEXI%C3%93

No hay comentarios: